СВА ДЕЦА ЋЕ ИМАТИ ЈЕДНАКЕ УСЛОВЕ: Модеми и СИМ картице за 30 школа у Србији

Танјуг

21. 10. 2021. у 11:38

ОСНОВНОЈ школи "Олга Милошевић" у Смедеревској Паланци данас су додељени модеми и СИМ картице за интернет, који ће помоћи у настави на даљину и допринети дигитализацији у образовању, а министар просвете Бранко Ружић истакао је да ће захваљујући томе бити олакшан рад ученика и наставника.

СВА ДЕЦА ЋЕ ИМАТИ ЈЕДНАКЕ УСЛОВЕ: Модеми и СИМ картице за 30 школа у Србији

Фото: Депоситпхотос

Ружић је истакао да је важно да сва деца имају једнаке услове за учење и додао да ће 2.200 картица и 310 модема у 30 школа допринети лакшем учењу.

Директор школе Дарко Димитријевић рекао је да је пројекат значајан и додао да ће се опрема користити у пуном капацитету.

- Стичемо могућност да многи наставници садржаје реализују на даљину и уверени смо да ће овај пројекат бити на корист ученика - рекао је Димитријевић.

Председник општине Смедеревска Паланка Никола Вучен истакао је да су школе у тој општини у добром стању и захвалио министру Ружићу на доласку.

Директорка УНИЦЕФ-а у Србији Дејана Костадинова истакла је улагање у образовање младих и у дигиталне вештине, који су, како је поручила, изузетно важни за 21. век.

Похвалила је напоре Владе Србије која је, каже, истински посвећена деци.

Костадинова је навела да ће 2.200 СИМ картица и више од 300 модема допринети квалитетнијем образовању и навела да је циљ да се повећа обухват ђака.

Пројекат "Премошћавање дигиталног јаза у Србији за најугроженију децу" заједнички спроводе УНИЦЕФ и Теленор.

 

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО:

СНС ОБЕЛЕЖАВА 13. РОЂЕНДАН: Садња дрвећа код Парка пријатељства на Ушћу

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)