КАРТЕ ОД ДАНАС У ПРОДАЈИ: "Вршачка позоришна јесен" од 1. до 7. новембра

Ј. Ј. БАЉАК

19. 10. 2021. у 15:23

ПОСЛЕ годину дана паузе, због епидемије вируса корона, Народно позориште "Стерија" из Вршца ће од 1. до 7. новембра приредити 28. издање фестивала позоришне класике "Вршачка позоришна јесен".

КАРТЕ ОД ДАНАС У ПРОДАЈИ: Вршачка позоришна јесен од 1. до 7. новембра

Фото: НП Суботица

У оквиру такмичарског дела програма, под слоганом "Класика на ветрометини", на Великој сцени ће бити изведено пет представа, које ће оцењивати трочлани жири - редитељ Миодраг Динуловић, глумац Зоран Карајић и театролог Милош Латиновић.

По избору новог селектора фестивала Бранислава Недића, вршачкој публици ће се представити Народно позориште из Суботице са два позоришна комада - "Кус петлић" Александра Поповића и Нушићевом "Ожалошћеном породицом" на мађарском језику.

Ту је и представа "Употреба човека" Александра Тишме у копродукцији четири установе, као и Ћосићеве "Деобе" у изведби Српског народног позоришта.

Фестивал ће традиционално отворити домаћин својом првом овосезонском премијером - "Веселе жене винџорске" Вилијема Шекспира.

Последње фестивалске вечери биће уричена признања овогодишњим лауреатима, у чију част ће позориште из Зајечара извести Стеријину "Покондирену тикву".

Све представе почињу у 20 часова, а карте су у продаји од данас. Број места је ограничен, због епидемиолошке ситуације.

У пратећем програму биће организоване промоције књига, представе за децу и монодрама "Чучук Стана", као и изложба позоришних костима и фестивалских плаката.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)