МРЕЖА ЗА ЦЕО ГРАД: „Телеком Србија“ улаже у Шабац више од 6,5 милиона евра

В. М.

19. 10. 2021. у 13:00

ИЗГРАДЊА телекомуникационе оптичке инфраструктуре у Шапцу, коју финансира "Телеком Србија” у сарадњи са компанијом "Хуавеј”, почела је јуче, а реч је о послу вредном више од шест и по милиона евра.

МРЕЖА ЗА ЦЕО ГРАД: „Телеком Србија“ улаже у Шабац више од 6,5 милиона евра

Фото В. Митрић

По речима шабачког градоначелника др Александра Пајића „представници Телекома Србија одлучили су да Шабац буде први град који ће цео покрити овом мрежом, као и комплетне индустријске зоне“.

- Добрим делом биће покривена и приградска насеља, а и поједина околна села - прича Пајић.- На овај начин ће бити омогућено да више од 26.000 домаћинстава добије оптички приступ брзом, стабилном и безбедном интернету, као и могућност увођења широког избора ХД телевизијских канала, укључујући понуду 4К видео садржаја. Оптички интернет – савремене технологије треба да буду свима доступне - рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић и додао да је ово идеална прилика да оптичка мрежа стигне до сваке куће, сваке компаније и да ће свако ко буде желео моћи да се пријави за повезивање на ову мрежу.

Фото В. Митрић

Бирманчевић и Пајић

Др Бобан Бирманчевић, народни посланик и шеф „Телекома Србија” у Шапцу, истакао је да је компанија „Телеком Србија” искључиво посвећена добробити суграђана и својих корисника, те да у том духу настављају и у граду Шапцу.

- Захваљујући Градској управи која је била спремна да одговори на све захтеве „Телекома”, као инвеститора и компаније „Хуавеј” као извођача радова, оптичка мрежа ће стићи до сваког корисника у граду са брзинама које су у овом делу Европе до сада биле немогуће. Иако је било кашњења то ће бити надокнађено, до краја године цело градско језгро биће покривено. Најбитније за наше грађане је да је цена најповољнија и најприступачнија, а квалитет загарантован - истиче др Бирманчевић.

Рок за завршетак свих радова је крај јуна наредне године.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)