ПРВА НАГРАДА БРАНКИНОМ "ЗБЕГУ": Познати овогодишњи добитници конкурса "Вукашин Цонић"

И.М.

19. 10. 2021. у 12:58

БРАНКА Трифуновић из Суботице првонаграђени је аутор на 12. Конкурсу за кратку причу „Вукашин Цонић“. Другу награду добио је Иво О. Андрић из Сребренице, за причу „На ливади Вивалди“, док је трећу награду жири доделио причи „Танго се најлепше плеше са омчом око врата“, чији је аутор Данијела Божичковић Радуловић из Петровца на Млави.

ПРВА НАГРАДА БРАНКИНОМ ЗБЕГУ: Познати овогодишњи добитници конкурса Вукашин Цонић

Фото: И. М.

На овогодишњи конкурс, који организује породица Вукашина Цонића, у сарадњи са Лесковачким културним центром, стигло је 213 прича 120 аутора. Одлуку о наградама жири, који су чинили: мр Биљана Мичић, Ана Јовић и Предраг Станковић, донео је једногласно.

Због епидемијске ситуације у земљи организатори су одлучили да се уместо традиционалне доделе награда новчани износ уплати на рачуне добитника, а да се дипломе пошаљу поштом, док ће награђене приче бити представљене на Фејсбуку, посредством странице Књижевног конкурса „Вукашин Цонић“.

Жири је у своје и у име организатора свим ауторима упутио захвалност на учешћу, а награђенима честитке на признањима која носе име знаменитог Лесковчанина – Вукашина Цонића.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)