СВОЈИМ РАДОМ ОДУШЕВЉАВАО И ИРАЧАНЕ: Преминуо велики машински стручњак из Лознице Милош Ђурковић

В. МИТРИЋ

18. 10. 2021. у 23:06

У ОПШТОЈ болници у Лозници после тешке и дуге болести преминуо је дипломирани инжењер Милош Ђурковић(74).

СВОЈИМ РАДОМ ОДУШЕВЉАВАО И ИРАЧАНЕ: Преминуо велики машински стручњак из Лознице Милош Ђурковић

Фото: Приватна архива

Био је један од најуспешнијих директора ЈКП „Наш дом“ у Лозници, раније руководилац, стручњак и иноватор у Фабрици аутотракторских кочница у Лозници.

Као врстан стручњак и менаџер, честит и поштен човек, посвећен породици, фамилији, родном крају, држави, свом роду и цркви, остаће трајно упамћен. Његова знања и умећа су одушевљавала и представнике највећих светских корпорације у Ираку, где је једно време радио као машински инжењер.

Оставио је и значајан траг у пољопривреди као један од нанадмашних воћара и произвођача ракија, а своју рецептуру радо је делио свима, не само у Руњанима, селу где је рођен, одрастао и живео, већ и људима из других места, посебно онима из Републике Српске, који су га поштовали и волели као и он „њихову и његову РС“.

- Чика Милош је био и остаће симбол нечег милог и драгог, као велики човекољубац, посебно као човек који је волео децу, многе помагао као да су његова најрођенија - каже Чедомир Суботић, Милошев синовац. - Поносни смо на његов стручни допринос нашој машинској индустрији у којој је кренуо пут од радника ВКВ мајстора до техничара и врсног инжењера. Био је поносан на своју породицу на супругу, четири кћерке, сина и унучад.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)