БИРАЈУ 513 ЧЛАНОВА: Расписани избори за 54 месне заједнице на територији Крушевца 28.новембра

С.Бабовић

18. 10. 2021. у 15:38

ИЗБОРИ за Савете месних заједница у Крушевцу расписани су за 28.новембар, а сви пунолетни грађани ће моћи да бирају своје представнике из 101 насељеног места,у оквиру 54 месне заједнице на територији града.

БИРАЈУ 513 ЧЛАНОВА: Расписани избори за 54 месне заједнице на територији Крушевца 28.новембра

Фото: ГУ

Одлуку о расписивању извора потписао је Предраг Вукићевић, председник Скупштине града,који је најаво да ће изборна комисија почетком ове недеље донети упутство за спровођење избора,као и потребне обрасце за кандидовање.

- Избори за Савет месне заједнице спроводе се по правилу непосредно и тајног гласања на основу општег и једнаког изборног права, у складу са Статутом Месне заједнице и Одлуком о месним заједницама на територији града Крушевца - наводи Предраг Вукићевић,председник Скупштине града.

-За члана Савета месне заједнице, може бити изабран пунолетан, пословно способан грађанин који има пребивалиште на територији те Месне заједнице.

Фото: ГУ

У складу са територијалним принципом, у сеоским месним заједницама који су састављени из више села, свако село бира своје чланове Савета месне заједнице, у складу са бројем који је одређен у Статуту месне заједнице.Кандидата за члана Савета месне заједнице предлаже најмање 10 грађана са бирачким правом и пребивалиштем на подручју МЗ од 1. до 10.новембра, од 7 до 18 сти у Служби МЗ.

Изборе које спроводи посебна изборна комисија за МЗ, бирачки одбори и Другостепена изборна комисија су нестраначки, што, између осталог, подразумева да се током кампање не истиче страначка припадност и не користе обележја било које политичке партије.

 

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО:

НАШИ ХЕРОЈИ: Интервју са докторком из ковид амбуланте

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)