ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Новозаражених 132, од њих 37 деце

М. БОШЊАК

18. 10. 2021. у 14:54

ЗВАНИЧНИ извештај о ковиду-19 у рудничко-таковском крају данас гласи: срећом, без иједног преминулог пацијента у односу на претходне дане, новозаражених 132, од којих, нажалост, још 37 деце.

ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Новозаражених 132, од њих 37 деце

Фото: М.Б.

За три дана, у петак, суботу и недељу, у Ковид амбуланти Дома здравља у Горњем Милановцу прегледано је укупно 780 особа, од којих у издвојеној Педијатријској ковид амбуланти 181 дете. Десет особа је упућено на хоспитализацију.

У ковид одељењу Опште болнице у Горњем Милановцу тренутно се лечи 31 пацијент.

- Према пресеку од јутрос у седам сати вирус корона потврђен је код њих 28, троје има негативне резултате тестирања. Током минула 24 сата примљене су две особе, са симптомима који указују на коронавирус, један пацијент превезен је у Клинички центар у Крагујевцу - изјавио је данас др Предраг Шутић, в.д. директора те болнице.

Од марта прошле године, то јест од почетка епидемије ковида-19 до данас, у рудничко-таковском крају преминуло је 157 особа. У целом том периоду коронавирусом укупно су, по досадашњим подацима, заражена 5.242 лица. Од тог броја, само од почетка августа ове године, у четвртом таласу епидемије, оболело је њих 1.329, од којих 159 деце.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

 

 

 

 

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)