МЕТОХ МАНАСТИРА ХИЛАНДАР: У Сијаринској Бањи завршен први од пет објеката кампа пријатељства

И.Митић

18. 10. 2021. у 14:49

ПРВИ од пет објеката који ће чинити метох манастира Хиландар у Сијаринској Бањи је завршен, а овај својеврсни дечји камп пријатељства минулог викенда освештао је владика нишки Арсеније.

МЕТОХ МАНАСТИРА ХИЛАНДАР: У Сијаринској Бањи завршен први од пет објеката кампа пријатељства

Фото: ОУ Медвеђа

Свечаном чину присуствовао је архимандрит Методије са Свете Горе, јер је оснивање кампа, како је рекао владика, „велика заслуга манастира Хиландара, који је ризница вере, духовности и историје нашег народа“.

Прва фаза планираног посла завршена је и уз помоћ великог броја ктитора који су учествовали у изградњи спаваоница свеправославног кампа пријатељства.

- Већ годинама манастир Хиландар организује летње кампове за децу из Србије и региона где, поред спортских и рекреативних активности, имају наставу и са вероучитељима. Ови објекти, смештени у Хиландарском селу у Сијаринској Бањи, од идуће године биће пуни, а то ће промовисати и ову дивну бању како би имала што више посетилаца – казао је игуман Методије.

ЈЕДИНСТВЕНО У СРБИЈИ

Братство са Хиландара, поред освећења кампа, имало је још једну хуману мисију. У општинској библиотеци „Петар Петровић Његош“, захваљујући донацији књига са Хиландара, отворен је Хиландарски кутак – јединствен у Србији.

У 11 спаваоница овог објекта могу да бораве 44 малишана. У току су радови и на преостала четири објекта, тако да ће цео комплекс око бањског базена чинити Хиландарско село.

- У центру је купљен објекат који ћемо користити у културне сврхе. Планирамо да ту отворимо позорницу и да створимо све неопходне услове како би деца која буду долазила у нашу бању постала честити и добри људи – закључио је Небојша Арсић, председник општине Медвеђа.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО - Премијера филма "Божији човек"

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)