ЕПИДЕМИЈА У ЛЕСКОВЦУ: Још четири смртна исхода

И.Митић

18. 10. 2021. у 14:20

У КОВИД болници у Лесковцу још четири особе преминуле су од последица инфекције вирусом корона, а на лечењу су 223 пацијента, што је рекордан број од почетка пандемије.

ЕПИДЕМИЈА У ЛЕСКОВЦУ: Још четири смртна исхода

Лесковац / Фото И. Митић

Борбу са короном изгубиле су три невакцинисане и једна вакцинисана особа. Најмлађа међу њима има 74 године, а најстарија 92 године. Умрла су два пацијента из Лесковца, једна из Вучја, а једна из Црне Траве.

У поменутом периоду примљено је 18, а отпуштено 11 особа, док су два пацијента, са најтежом клиничком сликом, упућена у крушевачку Ковид болницу.

У Лесковцу је на терапији кисеоником 160 људи. У односу на укупан број хоспитализованих 152 особе су из Лесковца, 31 из Власотинца, 15 из Лебана, девет из Бојника, осам из Медвеђе, три из Црне Траве, две из Ниша и по једна из Београда, Новог Сада и Шида.

У последњем таласу, коме се ни не наслућује крај, корона је у Јабланичком округу „однела“ око стотину људи, не рачунајући оне који су упућивани на даље лечење у Ниш и Крушевац, што је далеко више у односу на раније епидемијске таласе.

Само у суботу од последица заразе опаким вирусом у лесковачкој Ковид болници умрло је шест особа, од којих су четири биле невакцинисане, а две су примиле вакцину. Преминула су по два пацијента из Лесковца и Лебана и по један из Власотинца и Бојника. Ради се о особама старости од 74 до 87 година.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)