ТУРСКИ КАО ФАКУЛТАТИВНИ: Новина у Филолошкој гимназији, једној од најстаријих и најугледнијих школa

Б.Б.

18. 10. 2021. у 12:32

ТУРСКИ језик је 15. по реду који ће ученици Филолошке гимназије у Београду имати прилику да уче као факултативни. Уговор о сарадњи у области језика, културе и уметности потписан је између школе и Института "Yunus EMRE".

ТУРСКИ КАО ФАКУЛТАТИВНИ: Новина у Филолошкој гимназији, једној од најстаријих и најугледнијих школa

Институт "Yunus Emre"

Споразумом су договорени оквири за извођење наставе турског језика као факултативног предмета у једној од најстаријих и најугледнијих школа у Србији, али и организовање заједничких конференција, семинара и изложби.

- Филолошка гимназија са задовољством прави још један мост према истоку, тако што уводи турски језик као 15. по реду у виду факултативне наставе - рекла је Драгана Ћећез Иљукић. - То је веома значајно, будући да је гимназија школа од националног интереса за Републику Србију. Ово је одлична прилика да се наша деца сусретну са новим језиком и културом у непосредној настави.

Према речима Ајшенур Кандемир, директорке института, Турска се од 2020. године налази на петом месту по статистикама учења страних језика. Она је истакла да је то веома важно, јер значи спајање различитих култура.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)