ЕПИДЕМИЈА У ПИРОТСКОМ ОКРУГУ: Преминуле три особе, заражена још 81

В.Ћ.

17. 10. 2021. у 09:57

ПРЕМА подацима пиротског ЗЗЈЗ, у последња 24 часа, на подручју Пиротског округа од последица заражавања преминуле су 3, а заражена 81 особа.

ЕПИДЕМИЈА У ПИРОТСКОМ ОКРУГУ: Преминуле три особе, заражена још 81

Фото: В. Ћ.

Битку са ковид 19 инфекцијом изгубиле су две особе из Пирота и једна из Ниша, а међу зараженима је 65 из Пирота, 13 са подручја бабушничке општине и 3 из Беле Паланке, док подаци из Димитровграда нису достављени. Две oд три преминуле особе биле су невакцинисане.

Према проценама лекара из ЗЗЈЗ, на основу епидемијских испитивања процењује се да је број заражениих далеко већи, да међу њима има читавих породица и колектива, али се сви заражени не јављају лекарима и не тестирају се.

У ковид амбуланти ДЗ, обављено је 314 прегледа, од чега је 88 првих, а у дечјој ковид амбуланти на Кеју био је 101 преглед, од којих је сваки трећи први. На ковид одељењу пиротске Опште болнице, тренутно се лечи 48 пацијената. Из их је 33, из Димитровграда 6, са подручја Бабушнице и Димитровграда по 4 и један пацијент из Београда. Организован је и један транспорт болесника у крушевачку ковид болницу.

ЗЗЈЗ наводи да је од почетка имунизације у округу вакцинисано 36.508, ревакцинисано 35.110, а трећу дозу вакцине примило је 9.952 грађана.

Јуче је дато 56 првих, 27 других и 151 трећа доза вакцине. Лекари Центра за контролу и превенцију болести процењују да је епидемиолошка ситуација у округу ванредна са тенденцијом да пређе у катастрофалну.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

БОНУС ВИДЕО:

NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)