ОТВОРЕНА БИРАЛИШТА: Неготинци данас бирају одборнике у локалном парламенту

С.М.Ј.

17. 10. 2021. у 08:05

У ОПШТИНИ Неготин данас се одржавају локални избори. Гласа се на 72 бирачка места, од којих су 17 у Неготину, а 55 их је у 38 крајинских села.

ОТВОРЕНА БИРАЛИШТА: Неготинци данас бирају одборнике у локалном парламенту

Фото: С.М.Ј.

Грађани, њих 37.313, колико их је на дан 15. октобар уписано у Јединствени бирачки списак, бирају 45 одборника између 141 кандидата са шест изборних листи.

Прва на гласачком листићу нашла се изборна листа напредњака и социјалиста „Александар Вучић –  За нашу децу – Ивица Дачић“ са 45 кандидата. Први на листи је актуелни председник општине и повереник неготинских напредњака, Владимир Величковић.

Под редним бројем је листа „Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка“ са 15 кандидата за одборнике, а први на листи је Милан Милошевић, мастер педагог.

Листа „Крста Станковић Њењуловић – Народна странка“ на гласачком листићу је под редним бројем три. Носилац и први на листи која има 35 кандидата за одборнике, нешто више од две трећине од укупног броја одборника је дипломирани инжењер агроекономије Крста Станковић Њењуловић.

Под бројем четири на гласачком листићу је листа „НАДА за Неготин – Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) – Демократска странка Србије (ДСС) – Национално демократска алтернатива – др Милош Јовановић – Жика Гојковић“ са 16 кандидата за одборнике, коју предводи први на листи Мирко Максимовић, инжењер геодезије.

Листа „Здрава Србија – Милан Стаматовић“, пета је на гласачком листићу. И она је једнотрећинска са 15 кандидата за одборнике, а први на листи је Александар Србљак, музички сарадник и спортиста.

Под редним бројем шест на гласачком листићу нашла се листа „Савез 90 Зелених Србије – Милош Симић“. Ово је четврта једнотрећинска листа која учествује на неготинским локалним изборима. Има 15 кандидата за одборнике, а носилац и први на листи је Милош Симић, дипломирани фармацеут.

С.М.Ј.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)