ПАНЧЕВАЧКИ МАКЕТАРИ ПОЗИВАЈУ ЉУБИТЕЉЕ ВОЈНЕ ТЕХНИКЕ: Изложба посвећена 2. светском рату и 8. Алексић куп

Novosti online

16. 10. 2021. у 22:55

НАКОН два такмичења, у Чачку и Краљеву, на којима су чланови Макетарског клуба "Др Владимир Алексић" освојили 40 медаља у конкуренцији јуниора, кадета и сениора као и 4 пехара Макетарског савеза Србије за постигнуте резултате у 2020. Години, дошло је на ред и такмичење у Панчеву.

ПАНЧЕВАЧКИ МАКЕТАРИ ПОЗИВАЈУ ЉУБИТЕЉЕ ВОЈНЕ ТЕХНИКЕ: Изложба посвећена 2. светском рату и 8. Алексић куп

FOTO: Novosti

Чланови Макетарског клуба “Др Владимир Алексић позивају све љубитеље авијације и друге војне технике, као и историје да посете две манифестације које клуб организује у Народном музеју Панчево.

Од 16. октобра у 19,00 часова отвара се изложба макета “Од пораза до победе – 06. април 1941. до 06. октобра 1944.” посвећена обележавању 80 година од почетка Другог светског рата на нашим просторима. Изложба ће трајати до 22. октобра.

Након изожбе у истом простору Музеја града Панчева у суботу 23. октобра, од 11.00 часова, организовано је међународно макетарско такмичење под називом "8. Алексић куп".

Током такмичења биће уприличене две презентације књига из области војне историје као и посете локалитетима везаним за индустријско наследје Панчева.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)