САНАЦИЈА БАЗЕНА ДО НОВЕ ГОДИНЕ: Милош Вучевић обишао радове на "Спенс-у" (ФОТО)

С.БАЈИЋ

16. 10. 2021. у 14:23

САНАЦИЈА базена на „Спенс-у“ биће завршена до краја године. То је данас, приликом посете и обиласка радова на санацији затвореног базена спортског и пословног центра „Војводина“ потврдио Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада и том приликом нагласио да није било једноставно извршити ревизију пројекта и отклањати физичке пропусте из прве фазе која се искомпликовала.

САНАЦИЈА БАЗЕНА ДО НОВЕ ГОДИНЕ: Милош Вучевић обишао радове на Спенс-у (ФОТО)

Фото: Прес служба града

- Хтели смо најбоље, али некада се ствари у животу искомпликују – каже Вучевић.- Верујем да ће, уз стручни надзор нашег Факултета техничких наука, са новом методологијом, до краја године, а ја се надам до 15. децембра, овај комплексан посао бити завршен. Сада се поставља цементна кошуљица, уз ласерске уређаје који прате нивелацију. Уграђени су нови одводно-изливни системи, има их много више него што их је било, замењена је комплетна расвета базена.

Данас се ови радови завршавају и следи постављање хидроизолације, и то по најбољем моделу, поставиће се најквалитетније плочице немачког произвођача. Реконструисан је и топлификациони систем у целости.

Фото: Прес служба града

 

Он је такође нагласио да ће, како надзор налаже, прво пуњење базена, односно тестирање, бити урађено пре постављања плочица.

- Обезбедили смо додатна средства „Спенс-у“ и за набавку старт блокова за такмичења, па ћемо по први пут имати олимпијски затворени базен по ФИНА стандардима. Без обзира на шпекулације, радови на санацији никад нису стајали, неко је стекао такав утисак док су се изводили радови испод шкољке базена. Циљ је да овога пута буде све урађено добро и да што пре Новосађанима вратимо базен. Градско веће ће предложити „Спенс-у“ да се одужи грађанима, тако што ће базен бити бесплатан у капцитетима које може да испоштује – рекао је градоначелник Вучевић и изразио уверење да ће до Нове године бити завршено покривање олимпијског базна на Сајмишту, где ће пливачки клубови тренирати, док ће базен на „Спенс-у“ бити на располагању грађанству за рекреацију.

Он је и најавио да ће ускоро бити расписан конкурс за пројектовање и изградњу и за комплекс затворених базена у Футогу.

Стрпљење

По речима професора Срђана Колаковића, показало се да је предвиђање тима Факултета техничких наука тачно, то јест да није била пукла плоча базена, већ је проблем био у постељици на коју се постављају плочице.

- Због специфичности базена, поново је рађен статички прорачун и ојачана је плоча базена са карбонским тракама у дужини од 1.200 метара. Реч је о веома сложеним активностима и предострожним мерама које траже време, и зато молимо грађане за стрпљење – рекао је Колаковић.

Истрага или не?

НОВОСАДСКИ градоначелник Милош Вучевић, је такође нагласио да ни динара из буџета Града није дато за додатне радове, већ је извођач платио све.

- Када све буде завршено, видећемо да ли је потребно да Град покрене правне поступке и какве – закључио је Вучевић.


 


 


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић објаснио је због чега није потписао ништа, али да је Србија спремна да ради на имплементацији до својих црвених линија.

19. 03. 2023. у 11:19

Коментари (0)

ЗА ПОРОДИЦЕ СА ДВОЈЕ ДЕЦЕ: Одличан хотел у популарном Хамамету, двоје деце гратис