МИРОВИЋ О РЕКОНСТРУКЦИЈИ ЛОКАЛНИХ ПУТЕВА: За инфраструктурне пројекте четири милијарде

Љ. П.

15. 10. 2021. у 23:49

ЗА санацију локалних путева у Бачкој Паланци и Оџацима из покрајинског буџета издвојена је укупно 248,2 милиона динара, а Игор Мировић, председник Покрајинске владе је данас посетио је данас ова два војвођанска града.

МИРОВИЋ О РЕКОНСТРУКЦИЈИ ЛОКАЛНИХ ПУТЕВА: За инфраструктурне пројекте четири милијарде

Фото: Прес служба Покрајинске владе

- У току су обимни радови на реконструкцији локалних саобраћајница не само у Бачкој Паланци и Оџацима већ и у Беочину, Инђији и другим местима широм Војводине – предочио је Мировић. - У овим општинама урадили смо много заједничких пројеката са локалном самоуправом, а у наредним месецима очекујемо и почетак обнове државног пута од Бегеча до Бачке Паланке.

Према његовим речима, Покрајинска влада припремила је елементе за буџет за наредну годину, који ће бити већи за око четири милијарде динара и тај новац биће уложен у инфраструктурне пројекте.

- У општини Оџаци, у свих осам насељених места, од Српског Милетића до Лалића, реконструисаћемо 34 улице – најавио је председник Покрајинске владе. - Овим пројектом, који ће се одвијати у две фазе, биће санирано укупно 10,6 километара локалних путева на добробит свих мештана.

Мировић је обишао и кошаркашки терен у Оџацима, чију је реконструкцију финансирала Покрајинска влада.

Фото: Прес служба Покрајинске владе

- Општина Бачка Паланка је у претходних пет година од Покрајинске владе, преко Управе за капитална улагања АП Војводине, по основу конкурса добила 571 милион динара, а од покрајинских секретаријата више од 105 милиона динара - рекао је Бранислав Шушница, председник Општине Бачка Паланка.

Реч је о пројектима у областима саобраћајне инфраструктуре, развоја спорта, водопривреде и заштите животне средине. Општина Оцаци је према речима Горана Николића, председника Општине Оџаци, ове године од Покрајинске владе добила 200 милиона динара за пројекте. Захваљујући тим средствима доградиће и објекат Предшколске установе како више ниједно дете не би било на листи чекања за упис.

Обиласку радова присуствовали су и покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Огњен Бјелић и директор Управе за капитална улагања Војводине Недељко Ковачевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)