ЈАБУКЕ КОРИСНИЦИМА НАРОДНЕ КУХИЊЕ: У Новом Саду обележен Светски дан борбе против сиромаштва

Љ. П.

15. 10. 2021. у 14:13

ЧЛАНИЦА Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци Бранка Бежанов присуствовала је обележавању Светског дана борбе против сиромаштва у просторијама Народне кухиње Црвеног крста Новог Сада.

ЈАБУКЕ КОРИСНИЦИМА НАРОДНЕ КУХИЊЕ: У Новом Саду обележен Светски дан борбе против сиромаштва

Фото: Прес служба града

Тим поводом корисницима Народне кухиње подељено је по пет килограма јабука које је донирао Ротари клуб Нови Сад.

- Град Нови Сад кроз разне облике социјалне помоћи директно утиче на смањење сиромаштва, а реализују их Центар за социјални рад и Црвени крст – рекла је Бранка Бежанов.

-  У 2021. години је из буџета Града издвојено 136,6 милиона динара за интервентне и директне помоћи угроженим корисницима Центра за социјални рад. Више од 53 милиона динара планирано је за програме и активности Црвеног крста у борби против сиромаштва, од којих је 28,3 милиона динара намењено за Кухињу за социјално угрожена лица. За програм директног ублажавања сиромаштва, у оквиру којег се сваке године у зимском периоду обезбеђују прехрамбени и хигијенски пакети и огревно дрво за око 2.500 социјално најугроженијих породица, опредељено је 10,7 милиона динара.

Секретар Црвеног крста Новог Сада Драган Лазић захвалио је представницима Ротари клуба што су обезбедили јабуке за кориснике Народне кухиње.

- Ово је једна од традиционалних активности солидарности коју спроводимо у сарадњи са Ротари клубом од 2010. године. Програм народне кухиње реализујемо захваљујући снажној подршци Града – рекао је Лазић. -  Кувани оброк добија 600 корисника сваког радног дана, док је 800 ланч пакета намењено корисницима из приградских насеља на месечном нивоу.

Председник Ротари клуба Нови Сад Александар Караџић је истакао да су и ову, једанаесту акцију, за задовољством реализовали и да ће се и у будућности радо одазивати хуманитарним акцијама.

- Ротари клуб помаже Градску организацију Црвеног крста кроз пројекат „Галерије на Штрафти“. У њој је младим уметницима омогућено да излажу своје радове, а на крају године врши се продајна аукција и сав остварен приход иде Црвеном крсту - рекао је  Александар Караџић.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)