ЉУБИЋ ДОБИЈА ДОМ ЗДРАВЉА: Решени имовинско-правни односи на парцели предвиђеној за изградњу здравствене станице у Чачку

В.И.

15. 10. 2021. у 12:43

ЗДРАВСТВЕНА станица „Љубић” градиће се у Улици Славка Крупежа преко пута поште у овом чачанском насељу.

ЉУБИЋ ДОБИЈА ДОМ ЗДРАВЉА: Решени имовинско-правни односи на парцели предвиђеној за изградњу здравствене станице у Чачку

Фото: В.И.

Ово је најавио градоначелник Чачка Милун Тодоровић, и то након што је решена проблематика са имовинско–правним односима везано за парцелу на којој ће се градити здравствена станица, а усвојен је и плански акт „Центар” који дефинише ту локацију за установу овог типа.

- Сада имамо чиста 44 ара земљишта, мањи део те локације био је у приватном власништву, док је већи био у власништву града Чачка, а држалац нимало занемарљиве површине било је ЈП „Железнице Србије“. Морали смо да уђемо у судски поступак са „Железницама“ како бисмо доказали да је то власништво Града. Сада имамо јединствену парцелу, пројектно-техничку документацију смо завршили и очекујем да најкасније на пролеће следеће године кренемо у изградњу овог прелепог објекта који ће подмирити потребе пре свега житеља са леве стране Западне Мораве – казао је Тодоровић.

Према његовим речима, планирано је да у будућој здравственој станици буду одељења педијатрије, гинекологије, апотека и све оно што је неопходно за брзе интервенције, али и за стационарно лечење.

- Очекивања су да објекат на око 2.500 квадрата буде завршен до краја следеће године и да буде на услузи нашим грађанима. Постојећа амбуланта у Љубићу остаће у функцији амбулантног лечења и ту ће се радити се углавном хитне интервенције - рекао је градоначелник.

Он је напоменуо да је тај простор бившим планским актима планиран за различите намене, али да је превагнула потреба за градњом здравствене станице којој гравитира преко 30.000 становника са територија Љубић кеја, Трбушана, Пријевора, Коњевића, Прељине и осталих села на том потезу.

 

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО:

Како је породиљама оболелим од корона вируса?

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)