ПРЕМИНУЛА ЈОШ ДВА ПАЦИЈЕНТА: У Горњем Милановцу 26 новозаражених од 28 тестираних

М. Бошњак

09. 10. 2021. у 15:52

НАЖАЛОСТ, још два смртна случаја у Ковид зони Опште болнице у Горњем Милановцу – током претходних 24 сата, преминули су пацијенти годишта 1939. и 1943. о којима је званично саопштено да су били невакцинисани, и позитивни на вирус корона.

ПРЕМИНУЛА ЈОШ ДВА ПАЦИЈЕНТА: У Горњем Милановцу 26 новозаражених од 28 тестираних

Фото М. Бошњак

У тој „црвеној“ зони тренутно се лечи 28 пацијената.

- Према пресеку од јутрос, од њих 28 вирус корона потврђен је код 26, двоје има негативне резултате тестирања. Током минула 24 сата, у Ковид зону примљене су четири особе, са симптомима који указују на тај вирус, једна особа отпуштена је на кућно лечење, није било превоза пацијената на лечење у друге републичке Ковид болнице - изјавио је данас др Предраг Шутић, в.д. директора милановачке болнице.

Података из Дома здравља у Горњем Милановцу, о броју особа новоинфицираних, до овог извештавања нема. Иначе, како смо више пута нагласили: та установа често понедељком саопштава те званичне збирне податке, за све дане викенда унатраг.

И даље је забрињавајући број деце, код које се нажалост потврђује вирус корона. Током протеклих 11 дана, било их је 78. У главној згради Опште болнице, ради Педијатријска Ковид амбуланта, далеко одвојена од Ковид ординација за одрасле, које се налазе у згради Дома здравља. Уследиће и званични подаци из дечје Ковид амбуланте, ако их не дај Боже – буде...

Од марта прошле године, то јест од почетка епидемије ковида-19 до данас, у Рудничко-таковском крају преминуле су 152 особе. У целом том периоду, корона вирусом укупно је, по досадашњим подацима, заражено 4.855 лица. Од тог броја, само од почетка августа ове године до данас, у четвртом таласу епидемије, оболело је њих 1.277.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

АНАСТАСИЈИ ТРАЧ ТЕШКО ПАО: Јелена открила у каквом су односу