КРУШЕВЉАНИ СЕ ОПРАШТАЈУ ОД УМЕТНИКА: Одлазак Мирослава Миће Живановића, правника са срцем песника

С.БАБОВИЋ

06. 10. 2021. у 15:32

ПРИЈАТЕЉИ и поштоваоци Мирослава Миће Живановића (1953-2021) у Крушевцу опростили су се данас од овог правника, музичара и песника, пореклом из Бошњана код Варварина.

КРУШЕВЉАНИ СЕ ОПРАШТАЈУ ОД УМЕТНИКА: Одлазак Мирослава Миће Живановића, правника са срцем песника

Фото: КЦК

Живановић је јуче изненада преминуо, и та вест погодила је многе који су имали прилике да га упознају и са њим професионално сарађују.

Комеморативни скуп одржан је у Белој сали Културног центра, институцији са којом је Живановић редовно сарађивао.

- Оставио је траг на свим сценама КЦК-а, говорећи најлепше стихове, као велики пријатељ наше куће и свих запослених који су уживали у сарадњи са њим - објављено је из ове установе.

- Промоцијама његових издања посвећивана је велика пажња, као и помоћ у издавању књига које су, свакако, оставиле неизбрисив траг о човеку који је пленио својом личношћу и својим стиховима, песнику који је опевао лепоту и љубав, великом боему који је волео живот.

Објавио је књиге песама : „ У мраку твојих зеница“ (2012), „ Дан после“ (2016), „Теби поклањам“ (2021), као и ЦД са песмама које је написао. Био је један од оснивача СПС-а у Крушевцу, где је живео од осамдесетих година. Својевремено је био и општински, а потом и градски правобранилац. Био је председник оснивачке скупштине Удружења песника Србије – Поезија СРБ.

Добитник је многобројних песничких награда широм Србије, Захвалнице за изузетан допринос развоју града, уручене поводом 650 година од оснивања Крушевца. Сахрањен је на Новом гробљу у Крушевцу.

ЗАПРАТИТЕ НПОРАТЛ НА ФЕЈСБУКУ

 


 


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)