ЕПИДЕМИЈА У ПЧИЊСКОМ ОКРУГУ: Још 134 особе позитивне на корона вирус

Д. Р.

03. 10. 2021. у 15:03

ПРЕМА последњим подацима Градског штаба за ванредне ситуације, на ковид 19 тестирана је 471 особа са територије Пчињског округа.

ЕПИДЕМИЈА У ПЧИЊСКОМ ОКРУГУ:  Још 134 особе позитивне на корона вирус

Фото: Д. Ристић

Резултати анализа су показали да су 134 лица заражена коронавирусом. Од овог броја 69 је из Врања, 22 из Владичиног Хана, 17 из Бујановца, 13 из Сурдулице, 8 из Трговишта, 3 из Босилеграда и 2 из Прешева.

Број новозаражених корона вирусом је значајно мањи него протеклих дана, али треба имати у виду и да се током викенда мањи број пацијената јавља лекару и да се изврши мањи број тестирања.

У последња 24 часа преминула су још три ковид пацијента, саопштено је из Здравстеног центра (ЗЦ) Врање.

Осми дан заредом у врањским ковид болницама број преминулих ковид пацијената је по три за дан. У две ковид болнице хоспитализовано је 126 пацијената, сви су позитивни на коронавирус и са упалом плућа, док је на кисеонику 67 пацијената. На болничко лечење примљено је шест пацијената, отпуштено 10, а један болесник је транспортована за Крушевац.

У Ковид амбуланти за децу Здравственог цента (ЗЦ) Врање, током јучерашњег дана обављено је укупно 62 прегледа.

Контролних прегледа је било 16, док је првих прегледа било 46, од чега је 21 дете било млађе од 7 година. Извршена су 33 антигенска теста који су показали да је једанаесторо деце позитивно на вирус корона, од чега шесторо млађе од 7 година.

Издато је 15 упута за лабораторију, а четворо деце млађе од 7 година је упућено на Одељење педијатрије, кажу из ЗЦ Врање.

Запратите Нпортал на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)