ОКТОБАР, МЕСЕЦ ЧИСТОЋЕ: Још једна акција вршачких комуналаца за чистији град

Ј. Ј. Баљак

01. 10. 2021. у 10:21

ЈКП „Други октобар“ из Вршца и ове године организује акцију „Октобар – месец чистоће“, у оквиру које ће интензивније односити зелени и кабасти отпад из домаћинстава.

ОКТОБАР, МЕСЕЦ ЧИСТОЋЕ: Још једна акција вршачких комуналаца за чистији град

Фото: Ј.Ј. Баљак

Територија града ће бити подељена у четири целине, а запослени у службама Изношење смећа и депонија, Чистоћа и димничари и Зеленило сваке седмице ће опслуживати по један од тих делова града.

По први пут ће на организован начин односити и електронски отпад.

Уз то, грађани ће сваког понедељка, од 9 до 12 часова, имати прилику да добију информације, објашњења и да дају сугестије везане за рад наведених комуналних служби. Инфо-пултови ће бити постављени код Центра „Миленијум“, Агрицо пијаце, на Тргу Андрије Лукића и на игралишту на Војничком тргу.

- На тај начин желимо да стекнемо увид у квалитет наших услуга и да их подигнемо на још виши ниво, узимајући у обзир сугестије корисника – каже Велизар Вемић, руководилац сектора Одржавање јавних површина у ЈКП „Други октобар“.

Ова акција се, иначе, спроводи два пута годишње – у априлу и октобру, када се смењују годишња доба. Тај период многи грађани користе за орезивање дрвећа и винове лозе, за кошење траве и уређење башти и дворишта, услед чега настају веће количине зеленог отпада.

БОНУС ВИДЕО:

Сахрана Марине Туцаковић: Породица и пријатељи се окупљају испред капеле

 

Запратите Нпортал на Фејсбук страници

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)