ПОЧЕЛА „НЕДЕЉА КЊИГЕ“ У НОВОМ САДУ: Читаоцима у аутобусу ново штиво на поклон

С. БАЈИЋ

28. 09. 2021. у 15:47

„НЕДЕЉА књиге“, у оквиру које ће 30. септембра и 1. октобра бити одржана седма по реду Регионална књижевна конференција „Book Talk”, почела је традиционалном акцијом дељења књига у аутобусима Јавног градског саобраћајног предузећа „Нови Сад“.

ПОЧЕЛА „НЕДЕЉА КЊИГЕ“ У НОВОМ САДУ: Читаоцима у аутобусу ново штиво на поклон

Фото: ЦМЦ

Волонтери организатора манифестације, компаније „Колор медија комјуникејшнс“, уз подршку  возача аутобуса, конкретно доприносе промоцији културе читања у граду тако што љубитељима писане речи, које затекну са штивом у рукама током вожње или на аутобуском стајалишту, поклоне нову књигу.

- Ове године припремили смо више од 300 наслова за читаоце у аутобусима - каже Маја Мишковић, координаторка акције и потврђује да је за претходних седам година, током „Недеље књиге“, више од 2.000 нових књига прешло у руке читалаца. -Циљ је да промовишемо културу читања и књиге као средства комуникације међу људима и културама. Зато и „Недељу књиге“ организујемо сваке године уочи регионалне књижевне конференције, управо као њену најаву. Реакције наших суграђана, посебно оних који на поклон добију књигу, су веома позитивне и сви се обрадују новом штиву. „Вратимо књиге у руке, порука је наше акције.

Фото: ЦМЦ

Промотери акције, волонтери, ће у наредна три дана, до 1. октобра, између 12 и 15 часова путницима које затекну са књигом на неком од стајалишта и на местима где се укрштају многобројне градске и приградске линије, испред „Базара“, у Шафариковој улици, код Футошке пијаце или у аутобусима на линијама 8, 7, 3, 5 и 2, поклонити неку од нових књига. Реч је о књигама издавача  „Лагуна“, „Архипелаг“ и „Прометеј“, који су партнери у читавој промоцији.

                                    
РЕГИОНАЛНА КЊИЖЕВНА КОНФЕРЕНЦИЈА 30. СЕПТЕМБРА    
Седма регионална књижевна конференција почеће у четвртак, 30. септембра у 20 часова у Спомен-збирци Павла Бељанског, панелом „Шта је нама Андрић данас: 60 година од Нобелове награде за књижевност“. То ће бити и једини панел уживо јер, 1.октобра, панели ће бити одржани онлајн због епидемиолошке ситуације, а  учествоваће најпознатији писци, издавачи и књижевни критичари у региону. На овогодишњој конференцији биће промовисан и роман „Гравитација“, Сенке Марић, који је објавила „Партизанска књига“ из Кикинде а реч је о другом роману књижевнице која је добитница неколико књижевних награда.

БОНУС ВИДЕО: ОВДЕ СУ ХОДАЛИ СКОРО СВИ РИМСКИ ИМПЕРАТОРИ: Виминацијум, ако нисте, обавезно посетите

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)