ПОКРЕТНИ МАМОГРАФ У ВРАЊУ: Велико интересовање за прегледе без упута и књижице

Д. Ристић

28. 09. 2021. у 14:19

У ВРАЊУ је данас почела акција превентивних мамографских прегледа на мобилном дигиталном мамографу нишког Клиничког центра.

ПОКРЕТНИ МАМОГРАФ У ВРАЊУ: Велико интересовање за прегледе без упута и књижице

Фото: Д. Ристић

Акција, коју је подржало републичко Министарство здравља, одвија се без упута и здравствених књижица, по унапред утврђеном распореду на покретном дигиталном мамографу, који је постављен испред Спортске хале у Врању. Превентивни прегледи за рак дојке, који су намењени женама старости између 50 и 69 година, обављаће се сваког дана од 8 до 19 часова, а термин за заказивање је сваког радног дана од 10 до 12 часова.

За акцију влада велико интересовање жена, тако да је првог дана заказано 114 прегледа. Како је најављено, све пацијенткиње код којих буду уочена одступања од нормалних вредности биће уредно обавештене и позване на додатну дијагностику. Прегледе ће моћи да ураде и жене млађе од 50 година, уз упут и индикацију изабраног лекара. Телефон за заказивање је 064/8990466.
Прегледи ће се обављати уз поштовање свих важећих прописаних епидемиолошких мера заштите од ковида 19 у Републици Србији, напомињу из Здравственог центра Врање.

БОНУС ВИДЕО: НАШИ ХЕРОЈИ: Интервју са докторком из ковид амбуланте
 
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)