РАДИЈАТОРИ ЦУРЕ У БАР 50 ЗГРАДА: Почетак грејне сезоне у Новом Саду није протекао без уобичајених проблема

З. ГРУМИЋ

28. 09. 2021. у 08:25

НИ нову грејну сезону у Новом Саду, која је почела већ 23. септембра јер су за то били испуњени временски и други услови прописани одговарајућом градском одлуком, нису мимоишла бројна цурења на кућним инсталацијама, тако да део стамбених или пословних објеката у граду још није спреман за укључење грејања.

РАДИЈАТОРИ ЦУРЕ У БАР 50 ЗГРАДА: Почетак грејне сезоне у Новом Саду није протекао без уобичајених проблема

Фото Н. Карлић

- Тренутно више од 50 објеката у Новом Саду није напуњено и за њих се не испоручује топлотна енергија за грејање, управо због хаваријских цурења на кућним инсталацијама, односно неодјављених радова - наводе у "Новосадској топлани".

У том ЈКП апелују на кориснике услуга да у најкраћем року изведу потребне радове и завршетак пријаве "Топлани" како би и ти објекти били напуњени и спремни за предстојећи хладан талас.

Одржавање кућних инсталација, иначе, није у надлежности "Новосадске топлане" већ је то посао предузећа са којим Скупштина станара има потписан уговор о одржавању зграде.

Минули летњи период, између две грејне сезоне, то ЈКП обавило је значајне радове на ремонту и ревитализацији техничког система и на обнови вреловодне мреже у граду.

- Радило се широм града, на деоницама које су најнепоузданије, односно на којима су током протекле грејне сезоне санирана хаваријска цурења - кажу за "Новости", надлежни у "Топлани".

Обимни радови изведени су у блоковима Булевара ослобођења и Гагаринове улице, Булевара ослобођења и Улице Бранимира Ћосића и у блоку Булевара ослобођења и Тургењеве улице. Радило се и на Трифковићевом тргу и Тргу Доситеја Обрадовића, у блоку улица Дунавске, Иве Лоле Рибара и Војводе Путника као и на многим другим локацијама.

НОВОИЗГРАЂЕНИ ОБЈЕКТИ

РАДНИЦИ "Новосадске топлане" тренутно израђују вреловодне прикључака за новоизграђене објекте на неколико локација у граду.

- Ови радови не утичу на испоруку топлотне енегије, па тако могу и изводе се током целе године - истичу у "Топлани".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)