НОВИ ЦЕВОВОД, ВИШЕ ВОДЕ: Изградња доводника питке воде за житеље Бегеча

С.Б.

27. 09. 2021. у 17:16

ЗБОГ радова на изградњи доводника за Бегеч, са којима је недавно кренуло ЈКП „Водовод и канализација“, становници Ветерника и Футога повремено ће остајати без воде и то искључиво у ситуацијама када се буду радили шахтови.

НОВИ ЦЕВОВОД, ВИШЕ ВОДЕ: Изградња доводника питке воде за житеље Бегеча

Фото Ж. Кнежевић

То истичу у јавном предузећу и наглашавају да до прекида евентуално може доћи и уколико се током радова десе хаварије које је тешко предвидети.

- Вредност радова на повезивању насеља Бегеч са водоводним системом Новог Сада износи 115 милиона динара, извођач је новосадски ДОО Булевар компани, док је рок за завршетак радова, шест месеци. У питању је изградња доводника укупне дужине 3,5 километра а тим пројектом је предвиђено да се азбест- цементни цевовод укине и уместо њега поставе челичне цеви пречника 400 милиметара. Садашњи азбест-цементни цевоводи су времешни, подложни хаваријама и мале су пропусне моћи. Изградњом новог дуктилног цевовода према Ветернику и Футогу, као и Бегечу, значајно ће се повећати количина допремљене питке воде за та насеља – кажу у ЈКП „Водовод и канализација“ и истичу да ће такође преконтролисати све постојеће прикључке, што ће значајно смањити број нелегалних прикључења на водоводну мрежу и тиме допринети уреднијем водоснабдевању у будућности.

БОНУС ВИДЕО - Рашчишћавање стабала која могу да угрозе далеководе

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)