ЗАРАЖЕНЕ ЧИТАВЕ ПОРОДИЦЕ: Епидемиолошки пресек на подручју Пиротског округа

В.Ћ.

25. 09. 2021. у 18:11

ЗЗЈЗ у Пироту, данас је регистровао још 56 новозаражених особа само у Пироту , а бројка на нивоу округа је вероватно већа, међутим из околних места за данас нису достављени подаци.

ЗАРАЖЕНЕ ЧИТАВЕ ПОРОДИЦЕ: Епидемиолошки пресек на подручју Пиротског округа

Фото: В.Ћ.

Како саопштава поменута здравствена институција, на основу епидемиолошких истраживања, процењује се да је број заражених најмање три до четири пута већи.

Оболеле су читаве породице, неки се не јављају лекару, не тестирају се сви који су сумњиви на ковид, дијагноза се поставља на основу клиничке слике и епидемиолошких података. У последњих седам дана тестирано је 1.339 грађана од којих је 487 позитивно.

Од почетка јула до данас, у округу је регистровано 1.399 лабораторијски потврђених случајева заразе, а само од почетка септембра било је чак 1.089 заражених. У ковид амбуланти пиротског Дома здравља у последња 24 часа, прегледано је 250 грађана, међу којима  је 91 први, а  159 контролних прегледа. Мера кућне изолације наложена је у 178 случајева. У Општој болници у Пироту, тренутно је на ковид јединици 26 оболелих, међу којима је 19 из Пирота, по два из Димитровграда и Баушнице и по један пацијент из Беле Паланке и Београда. Један болесник је транспортован у Ковид болницу Крушевац.

Од почетка имунизације у округу је вакцинисано 35.730 грађана, ревакцинисано 34.522, а трећу дозу примило је 6.117 особа. Јуче је дато 30 првих, 22 друге и 181 трећа доза вакцине. Стручњаци центра за контролу и превенцију болести при ЗЗЈЗ процењују да је епидемиолошка ситуација у округу неповољна са тенденцијом да пређе у ванредну.

БОНУС ВИДЕО - Српска фабрика вакцина

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)