ПОВЕЋАН КАПАЦИТЕТ ВРТИЋА У КАЋУ: Насеље без листе чекања за упис деце (ФОТО)

З. Г.

24. 09. 2021. у 20:06

ГРАДОНАЧЕЛНИК Новог Сада Милош Вучевић посетио је данас Вртић “Звончић” у Каћу, објекат градске предшколске у станове „Радосно детињство“ који је у протеклом периоду надоградњом проширен за 500 квадратних метара, чиме је омогућено формирање четири нове васпитне групе.

ПОВЕЋАН КАПАЦИТЕТ ВРТИЋА У КАЋУ: Насеље без листе чекања за упис деце (ФОТО)

Фото: Прес служба града

- Повећањем капацитета овог објекта, сад има довољно простора за сву предшколску децу. Каћ је место које с поносом може да каже да нема више неуписане деце у обданиште – изјавио је градоначелник и напоменуо да је Град уложио готово 100 милиона динара у проширење каћког вртића за нове четири радне собе.

У плану је слично проширење капацитета вртића и у оближњем Ковиљу. У току је изградња нових објеката у ПУ „Радосно детињство“ у Ветернику, на Клиси и на Сајлову а у припреми је и изградња новог вртића у Адицама.

Фото: З.Грумић

 

- То ће све омогућити рекордни број места за упис деце у Предшколску установу – истакао је Вучевић подсетивши да  је Град обезбедио бесплатан боравак свих малишана у објектима  „Радосног детињства“ као и да се из градског буџета субвенционише боравак 3.000 деце у приватним вртићима.

Објекат вртића у Каћу је приступачан, односно нема архитектонских баријера за особе са инвалидитетом и мајке са децом у колицима.

Према речима директорке “Радосног детињства“ Маријане Попов и главне васпитачице Снежане Срдић, 1. септембра је уз подршку Града у Вртићу „Звончић“ уписано 100 деце више а због тога је радно ангажован и додатни кадар.

                       

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)