ЈУГОВИЋЕВО И БУЛЕВАР ЈОВАНА ДУЧИЋА У НОВОМ РУХУ: Новосадско "Зеленило" почело два пројекта јесење садње у граду

Љ.П.

24. 09. 2021. у 19:36

НОВОСАДСКО ЈКП „Зеленило“ почело је са радовима на реализацији два пројекта које финансира Градска управа за заштиту животне средине. Први јесењи дани резервисани су за припремне радове на Булевару Јована Дучића и у насељу Југовићево.

ЈУГОВИЋЕВО И БУЛЕВАР ЈОВАНА ДУЧИЋА У НОВОМ РУХУ: Новосадско Зеленило почело два пројекта јесење садње у граду

ФОТО: Зеленило

Булевар Јована Дучића представља саобраћајну везу централних делова Града преко насеља Бистрица, све до насеља Ветерничка рампа, а који даље чини конекцију са приградским насељима Ветерник и Футог.

Пројектом "Унапређење зеленила новоизграђеног дела Булевара Јована Дучића“ предвиђена је садња 108 стабала лишћара, 4. 823 комада садница шибља, реконструкција травњака, израда комплетне цветне гредице, садња 952 садница перена, поставка мобилијара (12 урбаних клупа и 11 корпи за отпадке).

Тренутно су у току земљани радови - отварање садних јама, измена земље, поставка полипропиленских цеви за садњу дрвећа како би се заштитила подземна инфраструктура, такође у зони паркинга у току је уградња дренажних цеви дужине метар како би се обезбедила довољна количина воде у зони кореновог система. На тај начин биће ове јесени уређене јавне зелене површине дуж саобраћајница, на разделном острву и зелене површине у оквиру кружне раскрснице.

ФОТО: Зеленило

 

Паралелно са овим радовима у насељу Југовићево почели су радови на реализацији пројекта "Унапређење зеленила новоизграђених приступних саобраћајница у оквиру стамбеног блока Југовићево у Новом Саду - И део ". Предвиђена је садња 125 комада дрвећа, 1.116 садница шибља, посадиће се 14метара живе ограде, подизање 2.993 метара квадратних травњака. Тренутно се изводи пренос пројекта на терен ортогоналном методом, а након тога почињу радови на припреми простора за садњу који такође подразумевају земљане радове, отварање садних јама, измену земље, поставку полипропиленских цеви…

Садња новог зеленила у оквиру реализације оба пројекта планирана је за октобар када вегетација уђе у период мировања.

БОНУС ВИДЕО - ЈЕСЕЊА ИГРА БОЈА: Златар је ваздушна бања за "пуњење батерија" и јачање имунитета

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)