СЕОСКИ МИР НЕМА ЦЕНУ: Ивана Бошковић из Јагодине завршила мастер и за мужем отишла из града

З. ГЛИГОРИЈЕВИЋ

25. 09. 2021. у 06:08

ИАКО је рођена и живела у Јагодини и стекла звање мастер учитеља, Ивана Бошковић (32) из Јагодине пре пет година удала се за Ивана Милошевића (34) из Жупањевца.

СЕОСКИ МИР НЕМА ЦЕНУ: Ивана Бошковић из Јагодине завршила мастер и за мужем отишла из града

ВРЕДНЕ Са свекрвом расађује цвеће, Фото З. Глигоријевић

Савладала је, вели, све пољопривредне послове, а када дође у град да посети породицу, једва чека да се врати на село, у ком је живот леп и миран. Свекрва Мирјана и свекар Милош за њу имају само речи хвале, јер се одлично уклопила у њихово домаћинство.

- Ивана је долазила још док су се забављали, али нико није веровао да ће да остане на селу. Ништа је нисмо терали да ради, већ смо је пустили да види шта може да ради, а шта не. Најзанимљивије ми је било када је први пут требало да почисти стају и "положи" кравама, а мени је нога била у гипсу. Замолила ме је да дођем до врата да јој "држим страх". Већ сутрадан је без страха улазила у стају - каже Мирјана кроз осмех.

СРЕЋА Иван и Ивана, Фото Приватна архива

Супруг Иван презадовољан је што му она у свему помаже и што све раде заједно. Спојила их је, каже, љубав према животињама. Упознали су се у Пољопривредно-ветеринарској школи у Рековцу у којој су завршили смер ветеринарски техничар. Он се није даље школовао, а она је студирала. Пре осам месеци запослила се у тиму Пољопривредно-ветеринарској школи у Рековцу и ради у тиму за промоцију и маркетинг.

- Није ми тешко да радим у школи, али и на њиви, у стајама и да помажем свекрви у кућним пословима. Пољопривредни послови су ми у почетку били страни, али сам се брзо навикла. Укућани су према мени били веома коректни и брзо смо нашли заједнички језик. Спремам храну за животиње, сламу, сено, пшеницу, овас. Најтеже ми је круњење кукуруза - каже Ивана.

Фото З. Глигоријевић

ЗЕМЉА

Ивана додаје да јој питомина Левча веома прија, да са супругом повремено излази у град, али да јој више не пријају бука и ужурбани градски живот. Ова вредна породица узгаја 10 крава, 40 оваца, неколико свиња и обрађује доста земље.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)