ПОСТХУМНА ПРИЗНАЊА ЗА ТРОЈЕ ХЕРОЈА: Варварин не заборавља медицинске раднике који су изгубили битку са вирусом корона

С. БАБОВИЋ

25. 09. 2021. у 06:21

НИЈЕ заборавио Варварин троје медицинских радника који су преминули од последица вируса корона.

ПОСТХУМНА ПРИЗНАЊА ЗА ТРОЈЕ ХЕРОЈА: Варварин не заборавља медицинске раднике који су изгубили битку са вирусом корона

Фото Н. Петровић

За несебичан и пожртвован допринос у борби за очување живота и здравља људи током епидемије, постхумно су на Дан општине додељене плакете др Драгославу Арсићу из Тољевца, др Мирославу Васићу из села Варварин и Снежани Радовановић, лаборанткињи из Бачине.

У априлу прошле године, на самом почетку епидемије, из темнићког краја стигле су две трагичне вести. Др Драгослав Арсић, уважени специјалиста пнеуматолог, одборник СНС у локалном парламенту, преминуо је од последица вируса. Свој радни век провео је у Варварину, али живео је у Тољевцу, где је увек помагао и лечио мештане.

- И нисмо једини којима је помагао, јер тако је чинио за све пацијенте у општини и околини, у Рековцу, Милутовцу - испричао је Зоран Алексић, један од покретача идеје о подизању спомен-плоче преминулом доктору у Тољевцу.

- У част лекару, хероју, на иницијативу Радета Дисића и Кране Гајић, у мају смо подигли спомен-плочу као захвалност за пожртвован и несебичан рад.

Мук је завладао када је живот изгубио чувени лекар у Варварину, др Мирослав Васић, доктор који је целу каријеру посветио пацијентима у својој приватној пракси и на почетку, као лекар Дома здравља "Др Властимир Годић".

Обојица лекара су постхумно добили Златну медаљу за изузетне заслуге и дело личног херојства у лечењу и заштити становништва 11. новембра, поводом Дана примирја у Великом рату.

Драгољуб Арсић, Мирослав Васић, Снежана Радовановић, Фото Приватна архива

У јануару је Варварин остао без лаборанткиње Дома здравља Снежане Радовановић, која је преминула од последица ковид-инфекције у Општој болници у Крушевцу.

- Корона је однела дивну особу, нашу Снежану. Била је увек тиха, предусретљива, дивна колегиница - сећа се др Јасмина Ракић, директорка Дома здравља.

ЗАХВАЛНИЦЕ И НАГРАДЕ ЗА ЛАУРЕАТЕ

НА свечаној седници Скупштине општине у Варварину, највише општинско признање добили су министарка привреде Анђелка Атанасковић због доприноса у раду и привредном развоју општине и Иван Јовановић из Орашја за допринос у развоју спортског живота, промоцији и очувању историјске и културне баштине темнићког краја. Захвалнице су уручене др Љубинки Стојановић, Црвеном крсту, Ивану Крстићу, учеснику рата на КиМ 1999, учитељици Снежани Јосић из Горњег Катуна, Миодрагу Глигоријевићу из Параћина и директорки Републичке дирекције за робне резерве Зорици Анђелковић. Уручене су и награде ђацима, као и противградним стрелцима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)