ЗАПРАШИВАЊЕ КОМАРАЦА У НЕДЕЉУ У ЧАЧКУ: Издато упозорење за пчеларе

В.Илић

24. 09. 2021. у 11:17

КАКО ће по прогнози метеоролога крај ове седмице донети лепо и топло време, екипе „Висана“ ће у недељу, 26. септембра, обавити последњи овогодишњи третман одраслих форми комараца са земље и то у интервалу од 18 до 21 сат. Као и претходна два пута, биће коришћени препарати Aqua K-Othrine и Deltasect 1,2 ULV, који су нешкодљиви за људе и топлокрвне организме.

ЗАПРАШИВАЊЕ КОМАРАЦА У НЕДЕЉУ У ЧАЧКУ: Издато упозорење за пчеларе

Фото: Танјуг/ЈКП Чистоћа /Ненад Цакић

Из “Зоохигијене” упозорили су пчеларе да у периоду запрашњивања предузму све неопходне мере за заштиту пчела.

- Ако пчеле није могуће изместити из зоне третмана, неопходно је предузети следеће радње: ноћ пре третмана пчеле треба затворити, вентусе на кошницама оставити отворене, испод поклопне даске у хранилице сипати чисту пијаћу воду, полетиште сузити решетком да би се спречило излетање пчела, ујутру након третмана полетне даске опрати чистом водом – казали су нам у овој Радној јединици ЈКП “Комуналац”.

Запрашивање ће се вршити из специјализованих возила, на подручју од Међувршја до Катрге, у ширем приобаљу Западне Мораве, као и на теренима где има стајаћих вода и где је утврђено веће присуство комараца, попут Кошутњака, некадашње депоније Прелићи, дуж корита Атеничке, Лозничке и Трнавске реке, простора Спортског центра „Младост“, канала за наводњавање.

БОНУС ВИДЕО:

ЈЕСЕЊА ИГРА БОЈА: Златар је ваздушна бања за "пуњење батерија" и јачање имунитета

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)