ЕВРОПСКА НЕДЕЉА СПОРТА У ЗРЕЊАНИНУ: И олимпијци испред градске куће (ФОТО)

Б. ГРУЈИЋ

23. 09. 2021. у 23:02

ЗРЕЊАНИН са ореолом Европски град спорта, добио је привилегију да Европска недеља спорта започне у њему, на централном тргу испред Градске куће.

ЕВРОПСКА НЕДЕЉА СПОРТА У ЗРЕЊАНИНУ: И олимпијци испред градске куће (ФОТО)

Фото: Б. Грујић

Покренута од стране Европске комисије, са циљем подстицања грађана, нарочито младих, да се баве физичком активношћу, без обзира на године или физичку спремност, у Зрењанину је осмишљена као својеврстан Спортски дан, који су увеличали председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић, покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, као и олимпијци Милорад Станулов и Зоран Панчић, Момир Рнић са сином и унуком, Грузијац Зураб Датунашвили, српски репрезентативац и рвач Пролетера, у друштву Зрењанинаца Жељка Трајковића, председника Рвачког савеза Србије и његовог брата Војислава, тренера рвачке репрезентације Србије.

- Припремамо се за Светско првенство, радимо напорно у дВорани мог клуба Пролетера, овде у Зрењанину - нагласио је бронзани рвач из Токија, Зураб Датунашвили.

Национални координатори Европске недеље спорта за Србију су Олимпијски комитет Србије и Министарство омладине и спорта, уз домаћина, град Зењанин, који се потрудио да буде добар организатор и уз више стотина деце и младих спортиста, пошаље прелепу слику.

- Евоцирали смо успомене, присетили се гламурозних дочека и пријема након освојених медаља - углас поручује славни олимпијски дубл скул двојац, Милорад Станулов и Зоран Панчић.

Освајач златне и сребрне олимпијске медаље, један од најтрофејнијих зрењанинских спортиста, рукометаш Момир Рнић, у друштву сина, снаје и унука, увеличао је Спортски дан у центру Зрењанина.

- Леп осећај, Момир јуниор је био репрезентативац Србије у рукомету, волео бих да нкеговом стопама крене и унук, па да заокрижимо ниску, три генерације Рнића у српском рукомету - уз осмех је прокоментарисао Момир Рнић сениор.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)