УШТЕДЕЛИ 700 ХИЉАДА САТИ И 42 МИЛИОНА ДИНАРА: ЗБО лидер у коришћењу електронских услуга Катастра

Ј. Лемајић

23. 09. 2021. у 22:00

ПРЕМА подацима Републичког геодетског завода, Град Сомбор је један од најактивнијих градова и општина при коришћењу електронских услуга Катастра, где се посебно истичу услуге еКатастра и еЗуп-а.

УШТЕДЕЛИ 700 ХИЉАДА САТИ И 42 МИЛИОНА ДИНАРА: ЗБО лидер у коришћењу електронских услуга Катастра

Фото З. Јовановић

Од 2018. године до данас читав Западнобачки округ извршио је 355.990 аутоматских електронских преузимања података, чиме је уштеђено више од 700.000 сати чекања у редовима грађана и око 42 милиона динара.

-Пријатно смо изненађени информацијама, које смо добили од директора, да што се тиче процеса дигитализације земљишне администрације, да Сомбор и цео округ иду у јако добром правцу. Ми и даље настављамо да радимо на том пољу – каже Антонио Ратковић, градоначелник Сомбора, који је угостио директора РГЗ Борка Драшковића . - Такође, разговарали смо и о споразуму који смо потписали 2019. а тиче се унапређења пословне климе у Србији где Град Сомбор заједно са Републичким геодетским заводом ради на унапређењу националног регистра инвестиционих мапа, што је свакако битно за будуће инвеститоре.

Фото М. Лабудовић

Борко Драшковић најавио је нови пројекат масовне процене који ће се имплементирати у Сомбору, јер је, како је истакао, једини град који је успео да искористи податке Републичког геодетског завода за праведније опорезивање својих суграђана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)