ДУДАШЕВЕ ПОЖАР ОСТАВИО БЕЗ КРОВА И ХЛЕБА: Акција у Руском Крстуру да се купи кућа петочланој породици којој је изгорео дом

З. Рајић

24. 09. 2021. у 08:25

ПЕТОЧЛАНА породица у Руском Крстуру остала је ових дана без крова над главом, који је уништен у пожару, али је Месна заједница (МЗ) повела акцију да се брачном пару Зорану (36) и Мирјани (34) Дудаш, њиховим синовима од 9 и 12 година и Зорановом непокретном оцу обезбеди нови дом, јер је ватра толико оштетила кућу да никако не може да се поправи.

ДУДАШЕВЕ ПОЖАР ОСТАВИО БЕЗ КРОВА И ХЛЕБА: Акција у Руском Крстуру да се купи кућа петочланој породици којој је изгорео дом

Фото А. М.

- Још нисмо добили извештај полиције о узроку пожара, али претпостављамо да је избио од електричних инсталација јер, пре него што је пламен примећен, у кући је нестала струја. У том моменту сам намештао ТВ антену на крову у комшилуку и не знам како сам скочио доле кад сам видео да кућа гори - прича Зоран.

Он каже да је у последњи час из пожара извучен његов отац, јер се ватра ширила невероватном брзином и прогутала три собе, кухињу и купатило, као и шупу и радионицу у дворишту.

- За 15 минута изгубљено је све што смо стицали годинама. Нестала је радионица са алатом, вредна 13.000 евра, од које смо живели - каже Зоран, који се код куће бавио услужним клањем стоке, а по селу је радио као тесар.

Породица се преселила код Зоранових мајке и очуха, али у тој кући нема купатила, а ни места за становање, јер су сви Дудашеви смештени у једној просторији.

ПОДРШКА Комшије притекле у помоћ, Фото А. М.

Секретар МЗ Михајло Пашо истиче да је у селу пронађена усељива кућа, у коју је власник пристао да пусти породицу Дудаш и пре него што се сакупи 15.000 евра, за колико је продаје. Зоранов брат из Суботице је дао 5.000 евра за куповину куће, а за 3.500 евра плац изгорелог дома ће преузети пољопривредник, који ће ту сместити своју механизацију.

- Наредних дана ћемо обићи све пољопривреднике и занатлије у селу са молбом да помогну како бисмо прикупили преосталих 6.500 евра за нови кров Дудашевих. На више места поставили смо кутије за добровољне прилоге, а очекујемо и помоћ Рускокрстурчана, који су се иселили у Канаду - навео је Пашо.

ПОТРЕБАН АЛАТ

ЗОРАН је познат као мајстор који многима у селу, зато што су сиромашни и имају децу, није хтео да наплати своје услуге.

- Због његове доброте и поштења, одмах после пожара јавило се стотину људи да питају шта му је потребно. Много би му значило да му неко поклони алат како би могао да настави да ради - рекао је секретар МЗ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)