У КОВИД ЗОНИ 27, НОВОЗАРАЖЕНИХ 32: Корона вирус у Рудничко-таковском крају

М. БОШЊАК

22. 09. 2021. у 17:59

СРЕЋОМ, без смртних исхода, у Ковид зони Опште болнице у Горњем Милановцу тренутно се лечи 27 пацијената (два више него јуче), док Дом здравља региструје још 32 особе, новоинфициране вирусом корона (11 мање од јуче) и најављује отварање Ковид амбуланте за децу – данашњи је статистички пресек епидемије у Рудничко-таковском крају.

У КОВИД ЗОНИ 27, НОВОЗАРАЖЕНИХ 32: Корона вирус у Рудничко-таковском крају

Фото: М.Бошњак

- Од 27 пацијената у „црвеној“ зони, вирус корона потврђен је код 25, два имају негативне резултате тестирања. Током протекла 24 сата, у ковид зону примљено је још пет особа са симптомима који указују на тај вирус, три пацијента су отпуштена на кућно лечење – изјавио једанас др Предраг Шутић, в.д. директора те болнице.

Све више, нажалост, расте број особа, прегледаних у Ковид амбуланти Дома здравља, због сумњи на ковид-19. Јуче, прегледано их је 259. Узоркована је крв за 158 лабораторијских анализа, урађена су 37 рентгенска снимка плућа, 90 антигенских и четири ПЦР теста, пет особа је упућено на хоспитализацију.

- Због великог броја деце, позитивне на ковид-19, и због њих све више који долазе са симптомима који указују на корона вирус, те захтевају комплекснији преглед и анализе, од идућег понедељка биће организована и педијатријска ковид амбуланта – најављује данас доктор Александар Чивовић, в.д. директора тог Дома здравља.

Од марта прошле године, то јест од почетка епидемије ковида-19 до данас, у Рудничко-таковском крају преминула је 141 особа. У целом том периоду, корона вирусом укупно је заражено 4.184 лица, а од тог броја, само од почетка августа ове године до данас, у четвртом таласу епидемије, оболело је њих 651.

Упркос све већој светској пандемијској и епидемијској опасности у Србији, вакцинација против ковида-19 у овом крају бележи свакодневне, али благе порасте. У њему је, од укупног броја становника, до јуче вакцинисана трећина. Првом дозом вакцинисано је 16.660 особа, другом 15.810, а трећом бустер дозом 2.640.

БОНУС ВИДЕО:

Како је породиљама оболелим од корона вируса?

                                                                                                                        

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)