ОПРЕМЉЕН ДЕЧЈИ ВРТИЋ У ЧЕНТИ: Јаслена група први пут у историји села

Б.Грујић

22. 09. 2021. у 16:35

ВРТИЋ у оквиру основне школе Бранко Радичевић у селу Чента, иначе један од 14 у насељеним местима на територији Зрењанина, добио је нови опремљен простор и први пут у историји села, јаслену групу.

ОПРЕМЉЕН ДЕЧЈИ ВРТИЋ У ЧЕНТИ: Јаслена група први пут у историји села

ФОТО: Град Зрењанин

 У комплетно опремљеној новој учионици, са хлом и санитарним чвором, борави тренутно десетак малишана, узраста од једне до три године, о којима брину две васпитачице, а укупно је  у јасленој, вртићкој и припремно-предшколској групи уписано 53 малишана.

- Родитељи су до сада били приморани да воде децу до Падинске Скеле и Опова, у суседним општинама, сада им је то омогућено у њиховом селу - истакао је прилком обиласка новог јасленог простора у Ченти, градоначелник Зрењанина Симо Салапура, уз напомену да је у плану и побољшање система грејања у школи, која се греје на мазут, а већ од наредног полугодишта, уз нови плински котао, прећи ће на гас. 

- До сада су у нашем вртићу у школи функционисале средња и припремно-предшколска група, а сада смо решењем Покрајинског секретаријата добили одобрење за узрасне групе комплетно од једне године све до поласка у школу - уз захвалност граду Зрењанину, истакао Златко Булић, директор основне школе "Бранко Радичевић" у Ченти. 

БОНУС ВИДЕО:

Исељење радника Трудбеника на Новом Београду


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)