ПО ХИТНОМ ПОСТУПКУ: Усвојен План генералне регулације Ечке, продају земљу заинтересованим инвеститорима

Б. ГРУЈИЋ

21. 09. 2021. у 20:09

НА данашњој седници Скупштине града Зрењанина, која је због хитности везане за реализацију инвестиција, сазвана у кратком року, већином гласова одборници су усвојили предлог Одлуке о доношењу Плана генералне регулације насељеног места Ечка код Зрењанина.

ПО ХИТНОМ ПОСТУПКУ: Усвојен План генералне регулације Ечке, продају земљу заинтересованим инвеститорима

Фото: Град Зрењанин

Изгласана је допуна Програма отуђења грађевинског земљишта у јавној својини града Зрењанина за 2021. годину. У овом програму нашла се и парцела површине близу три хектара, у Ечки, намењена мешовитој градњи, која ће веома брзо бити оглашена за продају.

- Средином следеће недеље очекује се расписивање новог огласа за отуђење градског грађевинског земљишта, за које постоји заинтересован инвеститор и то је добро за град, за његов развој, јер доноси повећање средстава у буџету и могућности за нове инвестиције - истакао је Саша Сантовац, заменик градоначелника Зрењанина.

Он се захвалио одборницима Скупштине града на заказивању седнице по хитном поступку.

- Најважнија тачка Скупштине града односила се на усвајање Плана генералне регулације насељеног места Ечка, чиме смо наставили праксу доношења таквих планова за насељена места, уз јасан циљ да идентификујемо тренутно стање и да омогућимо нове инвестиционе активности у тим местима - додао је Сантовац.

Он је напоменуо да свако ко је желео да се упозна са предлогом плана конкретно за Ечку, могао је то да учини, јер је до сада три пута оглашавано, два пута је предлог плана био на јавном увиду по тридесет дана, а једном је био отворен петнаест дана. То јасно указује да је свако могао да добије жељену информацију и учествује даље у одлучивању.

О КИНЕЗИМА НИ РЕЧИ

БЕЗ обзира на објаве и молбе које круже друштвеним мрежама, да Скупштина не усвоји план генералне регулације Ечке, јер ће на поменутом земљишту бити изграђено неколико зграда намењених за становање Кинеза, који раде на изградњи фабрике Линглонг, о томе на седници Скупштине града Зрењанина није било речи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)