ЗАВРШАВА СЕ "НЕДЕЉА СОЛИДАРНОСТИ": Црвени крст Параћин током наредне седмице почиње расподелу пакета за социјално најугроженије породице

Фото: ЦК Параћин

21. 09. 2021. у 16:45

У ОКВИРУ "Недеље солидарности" која је трајала од 14. до 21. септембра, односно завршава се данас, параћински Црвени крст организовао је, поред осталог, и пункт за прикупљање хране и средстава за хигијену на улазу у зелену пијацу.

ЗАВРШАВА СЕ НЕДЕЉА СОЛИДАРНОСТИ: Црвени крст Параћин током наредне седмице почиње расподелу пакета за социјално најугроженије породице

Фото: З.Рашић

Иначе, позив фирмама и грађанима да својим донацијама, у роби или новцу, допринесу помоћи особама у стању социјалне потребе отворен је током целе године, мада, од почетка епидемије короне, приметно је смањење ових донација.

- Штанд је био због обележавања «Недеље солидарности», иначе те сабирне акције имамо током читаве године и апелујемо на правна и физичка лица која могу да донирају, посебно храну и средства за хигијену. Нажалост, одзива је све мање, засад су то само физичка лица. Сакупили смо око 390 килограма хране, највише кромпира, пасуља, пиринча, црног лука и осталог поврћа, те нешто мало уља – каже, за «Новости», Зоран Исламовић, секретар Црвеног крста.

Он је најавио да ће ова хуманитарна организација у наредном периоду поделити 450 пакета за око 400 најугроженијих породица у селима и у граду за оне који не користе топли оброк из Народне кухиње. Тај бесплатни оброк редовно узима око 500 особа.

- Очекујемо да нам Центар за социјални рад достави спискове корисника којима треба да уручимо пакете, а расподела би требало да крене током наредне недеље. У питању је донација Владе Републике Србије, односно Министарства за рад и социјалну политику, и то је редовна акција сваке године – напомиње Исламовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)