ШАБАЦ: Мала Госпојина без вашара због короне

В. Митрић

21. 09. 2021. у 15:08

ДАНАС наша црква и верници обележавају празник рођења Пресвете Богородице, мајке Исуса Христа, у народу познатији као Мала Госпојина, наводи у честитки суграђанима др Александар Пајић, градоначелник Шапца.

ШАБАЦ: Мала Госпојина без вашара због короне

Фото: В. Митрић

За бројне шабачке породице то је и друга слава, односно преслава која се обележава у кругу породице и пријатеља. Ова лепа традиција, коју Шапчани брижно чувају већ деценијама уназад, постала је симбол по којем је Шабац надалеко препознат.

- Желим да честитам данашњи празник свима који преслављају - казао је др Пајић. - Због погоршања епидемиолошке ситуације на територији града Шапца, традиционалне шабачке манифестације које употпуњују овај празник морале су бити одложене. Свесни ситуације, донели смо одлуку која је у први план ставиле здравље наших суграђана. Наша борба са овим опаким вирусом наставља се и у данима и недељама које долазе. Стога вас молим да поштујући епидемиолошке мере сви заједно покажемо одговорност у данима који си пред нама и да се вакцинишу они који то до сада нису учинили. Надам се да ћемо већ наредне године празник Мале Госпојине у Шапцу моћи да прославимо онако како смо то годинама уназад радили, заједно са својим најмилијима, родбином и пријатељима који ће посетити традиционални Шабачки вашар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)