ЗА БОЉИ ПОЛОЖАЈ РАТНИКА: У Краљеву одржана прва трибина Савеза удружења бораца Србије

Г. ЋИРОВИЋ

20. 09. 2021. у 22:04

ЦИЉ Савеза удружења бораца Србије (СУБОС) је да се бори за бољи социјално-економски положај бораца, да води бригу о њима и да уједно чува традицију ослободилачких ратова Србије, главна је порука са трибине „Упознајмо се“, у склопу пројекта „Борци ветерани потомцима“, одржане минулог викенда у Краљеву.

ЗА БОЉИ ПОЛОЖАЈ РАТНИКА: У Краљеву одржана прва трибина Савеза удружења бораца Србије

Фото: Приватна архива

Оснивачи СУБОС су четири елитна удружења војске и полиције - 63. падобранске бригаде, Удружење ЈСО, Удружење жандармерије и Удружење 72. специјалне бригаде, а Краљево је, како се чуло, међу првима изабрано за трибину јер је велики број људи из овог краја учествовао у ратним дејствима.

- У свим ратовима који су вођени до данас Краљево је дало много жртава и многе хероје и, што се нас тиче, препознатљиво је као град херој. Захвални смо локалној самоуправи, посебно градоначелнику и његовом тиму на подршци, а Рашки округ је прва тачка са које полазимо да јавности представимо наш Савез - рекао је генерал-мајор у пензији Илија Тодоров, председник СУБОС.

Према речима Војислава Вукашиновића, председника Удружења ратних војних инвалида у Краљеву, СУБОС би требало да постане кровна организација ратних ветерана у Србији.

Фото: Приватна архива

- Прва трибина је одржана у нашем, слободарском граду, како бисмо заједно из града на Ибру кренули у борбу за бољи положај свих српских ратника – нагласио је Вукашиновић. - Највећи допринос морамо пружити учесницима ратова, ратним војним инвалидима и породицама погинулих бораца. Надамо се да ће СУБОС, као релевантан преговарач са државом, успети да коначно реши све њихове проблеме.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)