ОТВОРЕН 12 СТРИПОЛИС: Традицонални фестивал почео у Зрењанину

Б. ГРУЈИЋ

19. 09. 2021. у 22:33

ТРАДИЦИОНАЛНИ, дванаести по реду фестивал стрипа Стриполис, отворен је у Културном центру Зрењанина, изложбом Свет у облацима, Француска -Србија, заједничка историја кроз стрип, која је организована у сарадњи са Француским институтом у Србији.

ОТВОРЕН 12 СТРИПОЛИС: Традицонални фестивал почео у Зрењанину

Фото: Град Зрењанин

Изложбу је отворио Станислас Пјере, саветник за културу Француске амбасаде и директор Француског института у Србији, а све присутне је поздравио Бранко Ђукић, уредник часописа Стриполис и аутор пројекта, док су малишани из предшколске установе у Зрењанину, маскирани у омиљене стрип јунаке продефиловали изложбеним салоном.

Као и претходних година, публици је пружена могућност да активно учествује у берзи стрипова, погледа ручно рађене фигурице историјских ликова и стрип јунака, уз дружење са филмским и видео уметником Милошем Томићем, као и Борисом Станоћем и Данилом Мјлошевим, који су гости Стриполиса.

У оквиру специфичних радионица и уживо цртања стрипова поменутих уметника, планиране су и пројекције анимираних и играних филмова који су рађени по познатим стрип серијалима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)