ОД СТАДИОНА ДО ПУТЕВА: Планови за спровођење капиталних инвестиција на локацији Стари аеродром у Крушевцу

С. БАБОВИЋ

20. 09. 2021. у 07:04

ПОЧЕЛА је да се гради једна од пет приступних саобраћајница за нови стадион у Крушевцу, на локацији Стари аеродром, а реч је о заједничким улагањима Министарства привреде и локалне самоуправе од око 151 милион динара.

ОД СТАДИОНА ДО ПУТЕВА: Планови за спровођење капиталних инвестиција на локацији Стари аеродром у Крушевцу

Пројекат локација Старог аеродрома, Фото ГУ

У току је друга фаза градње, започета након завршетка земљаних радова.

- Са овом саобраћајницом заокружићемо и комплекс Старог аеродрома, уследиће и инвестиција Министарства омладине и спорта, који донирају тартан за атлетску стазу, док ће фудбалски савези Србије и Расинског округа донирати вештачку траву - наводи градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић.

Са "Техноградњом" доо, локална самоуправа потписала је уговор о изградњи пратеће инфраструктуре за стадион, припремне радове на изградњи атлетске стазе и терена.

Уговорена вредност је око 25 милона динара, а тај износ обезбеђен је из буџета града.

Стадион ће, према информацијама из јавног предузећа за урбанизам и пројектовање, имати капацитет од 1.300 седишта на трибинама и четири прилаза, од чега су три за пешаке.

Фото ГУ

Предвиђено је да локација има 98 паркинг-места.

Стадион, на којем ће тренирати ФК Јединство 1936, као и спортисти школског узраста, фудбалери и атлетичари, није и једини објекат који се гради у оквиру стамбено-пословног насеља на око 2,5 километра од центра Крушевца. У претходне три године улагало се у нове саобраћајнице, водоводну и канализациону мрежу, расвету...

- У 2020. години завршене су саобраћајнице са инфраструктуром у оквиру фазе 1, вредности 126 милиона динара, док се у новој фази гради пет саобраћајница, кружни ток, тротоар, бициклистичке стазе - напоменула је министарка привреде Анђелка Атанасковић.

"Центар 3" како се другачије назива локација Старог аеродрома, простираће се на површини од 27 хектара и према плану је поред већ два комерцијална комплекса, предвиђено да садржи око 8.000 јединица стамбеног простора, образовне и верске објекте, парк, игралиште. Планирано је и да на истом простору буде подигнута зграда Основног и Вишег суда.

Фото ГУ

ГРАДЊА ПОДИГЛА ЦЕНУ КВАДРАТА

ПЛАЦЕВИ у насељеном месту Мудраковац, који су граничи са комплексом Старог аеродрома планули су претходних година. Када је постало јасно да се Крушевац шири уз Бруски пут, ка Копаонику, тада су скочиле и цене земљишта. Мештани Мудраковца кажу, за "Новости", да се ар продавао и по цени већој од 1.000 евра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)