ЗА “СУПЕР ДЕВОЈЧИЦЕ” САКУПЉЕНО СКОРО 160.000 ДИНАРА: Кампања за подршку талентованих до краја септембра

С.БАБОВИЋ

19. 09. 2021. у 16:51

БЛИЗУ 160.000 динара прикупљено је за стипендирање најмлађих талената у оквиру кампање “Подржи супер девојчице” коју су покренуле активисткиње Алтернативног центра за девојке из Крушевца.

ЗА “СУПЕР ДЕВОЈЧИЦЕ” САКУПЉЕНО СКОРО 160.000 ДИНАРА: Кампања за подршку талентованих до краја септембра

Фото: ФБ

Циљана сума премашена је за више до 30.000 динара,будући да је првобитно било планирано да се прикупе једнократне стипендије од по 25.000 динара за пет даровитих девојчица од 8 до 14 година.

Кампања ће трајати до краја септембра како би подршка стигла до што више девојчица, за њихово усавршавање у областима неуке,уметности и спорта,односно за покреивање трошкове превоза,финансирање едукативих часова или активности,као и набавку спортске и уметничке опреме.У Београду је одржано и посебно “Бенефит” вече са концертом како би додатно помогло девојчицама.

-У већини случајева њихова искуства повезивала је иста нит - детињство оптерећено неправдом и сиромаштвом-кажу у АЦЗД у Крушевцу.-Свесне смо да девојчице, поготово оне које живе у тешким животним условима, немају подједнаке шансе да се образују и добију адекватне услове за развој својих талената.Кампања је покренута у оквиру Међународног дана девојчица који се обележава 11.октора како би подигле свест о правима девојчица и њиховом рањивом положају и допринеле да оне развију своје таленте уз помоћ новчаних стипендија.

Одлука о малим добитницама стипендија биће саопште 1.октобра,а предност при добијању стипендија имаће девојчице које долазе из материјално угрожених породица и из маргинализованих група. Подршка се даје путем линка https://www.donacije.rs/projekat/podrzi-super-devojcice/.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)