ЗАРАЖЕНА БЕБА ОД 18 ДАНА У НЕГОТИНУ! Корона вирус има и девојчица од 5 месеци, најновији подаци Здравственог центра

С.М.Ј.

17. 09. 2021. у 16:33

У ПОСЛЕДЊА 24 часа број активно позитивних на вирус корона у општини Неготин увећан је за 25 ковид случајева, што чини укупно 245 активно инфицираних вирусом корона.

ЗАРАЖЕНА БЕБА ОД 18 ДАНА У НЕГОТИНУ! Корона вирус има и девојчица од 5 месеци, најновији подаци Здравственог центра

FOTO: Depositphotos

Према подацима Здравственог центра Неготин у четвртак је тестирано 96 особа, а њих 26 одсто, односно 25 је позитивно на вирус корона.

Присуство вирусне инфекције лабораторијски потврђено код 13 особа мушког пола, од којих је најмлађи пацијент беба од 18 дана, која срећом има благе симптоме. Позитивно је и осам особа женског пола од 12 до 79 година.

У последња 72 сата, поред бебе од 18 дана, међу позитивнима је и девојчица од 5 месеци, док број прегледа у педијатријској ковид амбуланти расте.

Протекле недеље је тамо просечно било око 50 прегледа, али од понедељка се тај број готово удвостручио. На прегледе са педијатрима јављају се родитељи чија деца имају повишену телесну температуру, симптомиме респираторне инфекције, цурење носа, а спорадично и са симптомима стомачног вируса и повраћањем. 

У последња 24 часа обављено је 60 прегледа у ковид амбуланти Здравственог центра, а расте број прегледа и у педијатријској ковид амбуланти .

У болници је на Грудном и Одељењу неурологије збринуто укупно 26 пацијената са упалом плућа од којих је њих 14 на кисеоничкој потпори. Три особе су током јучерашњег дана транспортоване у Ковид болницу Крушевац, а две су отпуштене на кућно лечење.

Како сазнајемо за црвену зону ових дана припрема се и Интерно одељење овдашње болнице, с обзиром на повећани број пацијената са тежом клиничком сликом.

БОНУС ВИДЕО: ОВДЕ СЕ ВОДИ БОРБА ЗА ЖИВОТЕ: Црвена зона ковид болнице у Крушевцу

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)