ДРУЖЕЊЕ СА МАЛИШАНИМА У НОВОМ САДУ: Ватрогасци прославили свој дан

Љ.П.

17. 09. 2021. у 16:18

ПОВОДОМ Дана Сектора за ванредне ситуације и славе свих ватрогасаца – спасилаца, на Тргу Слободе у Новом Саду одржан је техничко-тактички збор и презентација возуила и опреме коју свакодневно користе ватрогасци – спациоци.

ДРУЖЕЊЕ СА МАЛИШАНИМА У НОВОМ САДУ: Ватрогасци прославили свој дан

Фото: Љ. П.

За дружење са новосадским ватрогасцима, разумљиво, најзаинтересованији су били малишани из вртића и нижих разреда основних школа, а посебно интресантно им је било то што су могли да разговарају са ватрогасцима и да пробају нешто од њихове опреме, као што је заштитни шлем. Најмлађима је подељен и приручник са саветима како да себе и своју породицу заштите од последица ванредних ситуација.

Иван Радисављевић, заменик начелника Сектора за ванредне ситуације у Новом Саду, најавио је да ће до краја ове или почетком наредне године Футог добити ватрогасну станицу, што ће умногоме олакшати интервенције у том делу. Према његовим речима у њој ће бити прераспоређени, из тренутног састава, који у Новом Саду броји 104 ватрогасца – спасиоца.

Фото: Љ. П.

- Станица у Футогу ће растеретити ватрогасну јединицу у Новом Саду – казао је Радисављевић. - Тиме ће се повећати безбедност Футога, Ветерника, Бегеча и потеза између Футога и Бачке Паланке.

Он се захвалио Граду Новом Саду на помоћи коју пружа ватрогасној јединици, у које је уложио 83 милиона динара набавком нових возила. Локална власт, како је додао, помаже и на пројекту изградње Регионалног центра, где ће бити и станица за ватрогасце – спасиоце, али и за обуку ове службе из целе Војводине. Биће изграђена на Футошком путу, одакле има излаза на више булевара.

Командир ватрогасно-спасилачке јединице Стојан Миловац, казао је да су од почетка године у Јужнобачком округу имали око 2.000 интервенција, што се рачуна у просечно.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)