ОДЛАЖУ СЕ СВА ЈАВНА ОКУПЉАЊА: До побољшања епидемиолошке ситуације у Ваљеву

Б. П.

17. 09. 2021. у 16:14

СВЕ јавне манифестације и друга окупљања у затвореном и на отвореном простору у Ваљеву одлажу се до побољшања епидемиолошке ситуације.

ОДЛАЖУ СЕ СВА ЈАВНА ОКУПЉАЊА: До побољшања епидемиолошке ситуације у Ваљеву

Фото:Г.Шљивић

Штаб за ванредне ситуације града Ваљева наложио је и да правна лица и предузетници која организују јавна окупљања у затвореном и отвореном простору стриктно и доследно поштују мере које су одређене Уредбом о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести ковид 19.

Према подацима овдашњег Завода за јавно здравље, само на подручју Ваљева у петак је било око 240 нових случајева заразе корона вирусом. Око 2.250 житеља Ваљева јуче је имало ковид 19, од укупно 390 оболелих на подручју Колубарског округа.

Обавезују се републичке и градске инспекције да појачају контролу спровођења прописаних и наложених противепидемијских мера у складу са овлашћењима и препорукама Републичког кризног штаба. Јавне установе - здравствене, предшколске и школске, републичке и градске институције, као и други пословни субјекти, да се још активније укључе у промоцију вакцинације против ковида 19.

- Апелујемо на грађане да се вакцинишу и да стриктно поштују мере које су тренутно на снази – поручио је командант Штаба за ванредне ситуације града Ваљева Лазар Гојковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)