КОВИД ОСТАВИО ПОСЛЕДИЦЕ: У Пироту Међународни скуп кардио-нефролога

В. Ћ.

17. 09. 2021. у 13:06

У ПИРОТУ је отворен Међународни скуп кардио-нефролога, који ће у наредна два дана говорити о најновијим достигнућима и открићима ове гране медицине, али и о проблемима са којима смо се сусретали последњих 18 месеци, током епидемије ковида 19.

КОВИД ОСТАВИО ПОСЛЕДИЦЕ: У Пироту Међународни скуп кардио-нефролога

Фото: В. Ћ.

Према речима др Соње Раденковић, председице Удружења нефоролога Србије, на скупу ће говорити четрдесетак нефролога, међу којима је половина из иностранства, а циљ организатора јесте да се упознају са достигнућима ове гране медицине. Неизоставно ће бити и речи о пандемији ковида 19.

Др Александар Лилић, познати пиротски хирург, у изјави “Новостима” рекао је да се протеклих 18 месеци савремена медицина сусрела са многим изазовима, да је и у медицини било заблуда поводом епидемије ковида, али да је познато да зараза оставља последице на све унутрашње органе: срце, плућа, бубреге, и да ће лекари покушати да утврде какве су све последице епидемије на људски организам и човечанство пред којим је велики изазов.
-Лекар који четири године не прочита ништа о медицинским истраживањима, достигнућима и о свему што је везано за медицину и није лекар. Морамо стално да пратимо радове и открића у свим гранама медицине, како бисмо могли адекватно да реагујемо. Овај скуп је посвећен управо томе - каже др Лилић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)