ОСНОВАН ПРВИ ДОМАЋИ ДИСТРИБУТИВНИ ЦЕНТАР ОРГАНСКИХ ПРОИЗВОДА: Поврће из Ченеја креће организовано на тржиште

З. Г.

16. 09. 2021. у 15:55

ПРВИ у Србији дистрибутивни центар органских пољопривредних производа основан је у Ченеју, уз подршку Града Новог Сада а по угледу на најбоље европске праксе.

ОСНОВАН ПРВИ ДОМАЋИ ДИСТРИБУТИВНИ ЦЕНТАР ОРГАНСКИХ ПРОИЗВОДА: Поврће из Ченеја креће организовано на тржиште

Фото: Град Нови Сад

У дистрибутивном центру “Органски производи на једном месту“ прикупљају се различити производи од органских произвођача са територије Новог Сада, ту се пакују, сортирају, складиште и одатле дистрибуирају на тржиште.

Градоначелник Милош Вучевић посетио је тај дистрибутивни центар и у разговору са представницима удружења „Органски сад-Нови Сад“ истакао да је произвођаче здраве и квалитетне хране, који раде “као једна сложна породица”, тржиште ујединило да заједнички наступају.

- Покушавамо да ојачамо мање пољопривредне произвођаче и да обратимо пажњу на газдинства која раде веома добро. У последњих 10 година, Град је издвојио 35 милиона динара за подршку пољопривредницима који се баве органском производњом – рекао је градоначелник и додао да је ове године одвојено 5,5 милиона динара, што је до сада највећи износ у те сврхе.

Представница удружења Нада Летић изразила је наду да ће производи из тог центра бити пласирани и ван Новог Сада.

- Ми нудимо људима оно што за себе производимо, јер нам је мотивација била да за своју децу обезбедимо здраву храну. Једни другима помажемо, наступамо на сајмовима и манифестацијама, рекламирамо се на интернету.

Она је напоменула да се тренутно у центру налази роба од 11 произвођача и додала да Удружење броји више од 20 чланова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)