СВЕЧАНИ ДЕФИЛЕ СА СРПСКИМ ТРОБОЈКАМА: У Параћину обележен Дан српског јединства, слободе и националне заставе

З. Рашић

15. 09. 2021. у 15:05

СВЕЧАНИМ дефилеом кроз центар Параћина са српским тробојкама, а затим пригодним програмом, парастосом ратницима страдалим у Великом рату код Споменика победнику и полагањем венаца више делегација, у граду на Црници данас је на изузетно свечан начин обележен државни празник – Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

СВЕЧАНИ ДЕФИЛЕ СА СРПСКИМ ТРОБОЈКАМА: У Параћину обележен Дан српског јединства, слободе и националне заставе

Фото: З. Р.

Дан пре тога град је украшен великим бројем застава, а централној свечаности, поред грађана, присуствовали су представници локалне самоуправе, полиције, борачких организација, удружења и други званичници…

Уз подсећање на значајан датум у српској историји, а у питању је 103. годишњица пробоја Солунског фронта, било је речи и о значају националне заставе која је од прошле године добила свој празник. Наглашено је да је то заједнички празник Србије и Републике Српске ради оснаживања јединства српског народа и јачања култа националне заставе.

Поред делегација Општине и Полицијске станице Параћин, венце су положили још представници Удружења потомака ратника Србије од 1912. до 1918. године (УПРС), Удружења бораца отаџбинских ратова (УБОР), СУБНОР-а, ратних ветерана, Удружења ратних војних инвалида, представнице “Кола српских сестара” и друге делегације удружења и грађана.

Присутнима се обратио председник општине Параћин Владимир Милићевић, рекавши, између осталог, да морамо да се угледамо на наше славне претке који су поштовали увек своју земљу и жртвовали се за њу.

- Овим празником обележавамо више ствари, а једна од њих је српско јединство. Срба има пуно и ван Србије, али ми морамо да будемо сложни и када се нађемо на некој муци да помогнемо једни другима. Наша српска тробојка, најлепша застава на свету, она је за нас светиња – казао је, надахнуто, Милићевић.

У свечаном делу програма учествовао је Црквени хор, а потом су два борачка удружења, УПРС и Удружење ратних војних инвалида, поделили признања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)