"НОВОСТИ" У ЛИПОВЦУ: Хаварија на магистралном цевоводу, вода за пиће најраније за 6 дана (ФОТО/ВИДЕО)

С.БАБОВИЋ

13. 09. 2021. у 13:32

ВОДА за кориснике који се снабдевају са акумулације Ћелије биће најраније за пиће за 6 дана, потврђено је “Новостима” у ЈКП Водовод Крушевац.

НОВОСТИ У ЛИПОВЦУ: Хаварија на магистралном цевоводу, вода за пиће најраније за 6 дана (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: С.Бабовић

Екипе овог предузећа од ноћас поправљају квар на магистралном цевоводу у Липовцу. Директор Водовода Владимир Милосављевић каже за “Новости” да су прелиминарне процене да ће око 16 сати мутноћа воде бити адекватна како би се пустила у систем, а око 21 сат би могла да се појави код првих корисника.

-Та вода ће имати технички карактер и моћи ће да се користи за санитарне потребе - износи Владимир Милосављевић, директор ЈКП Водовод Крушевац.

- Након три узастопна узорковања, односно одобрења Завода за јавно здравље, вода из система ће моћи да се користи за пиће, а то ће се десити најраније за 6 дана.

На улицама Крушевца тренутно је 25 цистерни(15 стационарних и 10 мобилних). Алтернативно водоснабдевање ће трајати све док вода у систему не буде била потпуно одобрена за пиће.

-До квара је дошло тачно на рачвању магистралног цевовода ДН 1000 и ДН 300, односно дошло је до пуцања рачве вентила - наводи Милосављевић. - Ево интервентне екипе од ноћас раде на санирању квара.

Ову ситуацију смо поделили на две фазе, једна се односи на замену вентила и рачве која је пукла, а други део се односи на испирање магистралног цевовода и пуштање система у рад.

У току је испирање цевовода и пуњење резервоара Липовац који је главни резервоар за напајање Крушевца и околних села. Мутноћа воде се проверава у размаку од 30 минута.

    


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)